Logo One Planet

Karibu Tanzania: het minder bekende Tanzania

Presentatie door natuurfotografen Martina en Guus Reinartz

Zebra's in Tanzania
Zebra's in Tanzania
Activiteit | 24 mei 2022

Hoor bijzondere verhalen over de schoonheid van de natuur, de wilde dieren en de inheemse bevolking met hun veelzijdige culturen.

Bijna alle bezoekers willen de Big Five (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel) spotten. Ook wij gingen naar de Nationaal Parken Ruaha, Mikumi en Selous. In het Kitulo Nationaal Park werden we echter betoverd door de zachtgroene golvende heuvels, overdekt met exotische bloemen. Wij willen jullie niet alleen vertellen over de schoonheid van de natuur en de wilde dieren, maar proberen ook een beeld van de inheemse bevolking met hun veelzijdige culturen te geven. We nemen jullie mee naar de gastvriendelijke Uluguru’s in hun haast ontoegankelijke schilderachtige bergen. Ook gaan we naar een traditionele Masai-stam, een ziekenhuis, enkele scholen, slaperige vissersdorpjes en landelijke markten die voor de bevolking alles bieden wat ze aan dagelijkse levensbehoeften nodig hebben.

Zo leerden wij Tanzania kennen als een verleidelijke diva: haar verblindende schoonheid maakt haar ware gezicht moeilijk toegankelijk en toont zich alleen aan degenen die moeite doen haar echt te leren kennen.

Tip: Combineer deze lezing met de grootbeeldfilm Serengeti in de Dome om 11:00 uur 

Reserveer je plek bij Karibu Kenia via onderstaande link 'bestel tickets'. Het bijwonen van de lezing is inbegrepen in het entreeticket voor One Planet, er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Bestel tickets voor deze Activiteit

Toon alle tickets